Rovnako ako ostatné sušené ovocie, aj marhule sú koncentrovaným zdrojom energie, cukru a živín, okrem iného obsahujú vlákninu. Plody nie sú sírené, čo znamená, že neboli konzervované oxidom siričitým alebo siričitanmi. Turecké centrum marhúľ leží asi 1000 metrov nad morom a vďaka chladnej a suchej klíme náhornej roviny produkuje výnimočne šťavnaté a kvalitné plody. Tieto marhule sú pestované podľa zásad ekologického poľnohospodárstva. Zber začína začiatkom júla, kedy sa zrelé marhule strasú a zbierajú. Po zbere sa nechajú ležať tri dni na pruhoch tkaniny (alebo streche domčeka poľnohospodárov) a potom sa vykôstkujú. Tým, že sa plody sušia celé, si uchovajú viac šťavnatosti. Potom sa marhule ďalšie tri až štyri dni dosušujú na slnku. Pred vývozom sú umyté.
Zloženie: Nesírené sušené marhule z ekologického poľnohospodárstva.
Výživové údaje:
Návod na prípravu: Používajú sa ako zdravá desiata, k obohateniu jogurtov, pri pečení a varení ako náhrada cukru a ostatných sladidiel.
Skladovanie: Skladujte v suchu.
Obsah: 150 g
Krajina pôvodu: Turecko