Čierna šošovica s bielym vnútrom je najdrobnejšom druhom šošovky. Po uvarení má tmavú hnedo-zelenú farbu a zachováva si svoj tvar. Má príjemnú sotva znateľnou morskou chuť, hodí sa do kombinácie s morskými riasami, do miso polievky, do šalátov, ale aj všade inde.
Šošovicu nemusíte namáčať, stačí ju 20 minút povariť. Pokiaľ chcete skrátiť dobu varenia na 10 minút, namočte šošovicu na 2 hodiny. Beluga krásne kontrastuje s farbami ostatných surovín v pokrmoch. Podobá sa kaviáru ešte viac ako tmavozelená šošovka, konieckoncov bola podla kaviáru beluga tiež pomenovaná. Pravdepodobne pochádza z oblasti dnešnej Sýrie. Beluga pri varení púšťa farbu, pripravte sa na krásne svetle tyrkysovú vodu.
Obsah: 500 g
Zloženie: Šošovica čierna beluga *. Môže obsahovať stopy lepku a sóje. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva