Mungo je jednoročná teplomilná rastlina pestovaná pre klíčky a semená. Mungo fazuľa má olivovo zelenú farbu a predávajú sa lúpané, celé alebo polené. Rovnako ako u všetkých ostatných druhov strukovín sa obsah cenných látok vo fazuliach mungo naklíčovaním výrazne zvyšuje. Výhonky sú veľmi obľúbené v Ázijskej kuchyni. Chrumkavé mungo je súčasťou nejedného zeleninového šalátu, ale podáva sa aj samostatne v miskách. Mungo klíčky sú veľmi vhodné ako prísada do zeleninových šalátov a polievok.
Zloženie: Mungo semienka.
Upozornenie: Pred konzumáciou prepláchnite vodou. Konzumujte najlepšie surové, na zachovanie všetkých výživných látok.
Návod na prípravu:
Skladovanie: Skladujte v chlade a tme.
Obsah: 200 g
Krajina pôvodu: Čína