Obľúbené sú ale len tak samotné. Klíčky sa ale hodia aj na prípravu nátierok, alebo len tak na chleba s nátierkou. Možné je aj ďalšie tepelné spracovanie do cestovín, ryže a rezancov. Je totiž zvykom ich restovať. Semienka BIO hrášku si môžete zasadiť tiež do kvetináča či na záhradku. Ideálne je však konzumovať klíčky surové, kedy si tak zachovajú maximum výživných látok a vitamínov. Klíčky sa konzumujú celé vrátane koreňov a patria medzi bohatý zdroj vitamínov, minerálov a enzýmov. Obsahujú vysoký podiel veľmi cennej vlákniny a ďalšie prospešné elementy a silné antioxidačné látky.
Zloženie: Hrášok.
Upozornenie: Pred konzumáciou prepláchnite vodou. Konzumujte najlepšie surové, na zachovanie všetkých výživných látok.
Návod na prípravu:
• Semienka zalejeme vodou a necháme odstáť minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc.
• Ľahko navlhčené ich vložíme do klíčiacej nádoby.
• Semienka ponecháme na tmavom a teplom mieste, kde začnú klíčiť.
• Klíčky je potrebné pravidelne preplachovať, aby sme zabránili plesniam (2-3x denne).
• Prvé klíčky sa objavia po 24 hodinách.
• Ku konzumácii sú vhodné klíčky po 3-4 dňoch.
• Pred konzumáciou klíčky opláchnite.
Odporúčame klíčiť na klíčiacej miske, sitku, v pohári, alebo v PET fľaši, nie na vate. Pre dlhšiu trvanlivosť odporúčame hotové klíčky uchovávať v chladničke, kde nám vydržia aj týždeň.
Upozornenie: Bez alergénov
Skladovanie: Skladujte v chlade a tme. Balené v ochrannej atmosfére.
Obsah: 200 g
Krajina pôvodu: Taliansko