Vločky majú jemnú pohánkovú chuť a vôňu. Pohánkové vločky si dajte len tak v miske s ovocím a rastlinným mliekom. Skvele poslúžia ako základ pre karbonátky a zeleninové placky
Pohánkové vločky sa vyrábajú naparovaním a lisovaním pohánkových krúp. Vďaka tomu, že boli tepelne ošetrené, nepotrebujú oproti surovému zrnu žiadnu alebo takmer žiadnu úpravu.
V Európe poznáme pohánku od 12. storočia, kedy k nám prišla z Ruska, kam doputovala z juhovýchodnej Ázie. V priebehu storočí potom patrila k najčastejšie konzumovaným potravinám, než v 18. storočí ustúpila pšenici, raži a ryži. Z botanického hľadiska nepatrí medzi trávy, ale je príbuzná takým plodinám, ako je rebarbora alebo šťaveľ. Pohánka je prirodzene bezlepková plodina.
Obsah: 250g
Zloženie: vločky pohánkové*. * Môže obsahovať stopy lepku. *výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva