Tapioka je chuťovo takmer neutrálny škrob, ktorý sa získava zo spracovaného a vysušeného koreňa manioku jedlého, známeho tiež pod názvom yuca. V zdravých obchodoch sú známe tapiokové perly, ktoré nie sú ničím iným ako tapiokovým škrobom granulovaným do malých perličiek. Tapioka je prirodzene bezlepková a bohatá na komplexné polysacharidy. Pripravíte si z nej vynikajúci tapiokový puding.
Zloženie: Nerafinovaný tapiokový sirup.
Výživové údaje:
Energia 1317 kJ / 315 kcal
Tuky 0,1 g z toho nasýtené mastné kyseliny < 0,1 g
Sacharidy 78,5 g z toho cukry 63 g
Bielkoviny 0,1 g
Soľ 0,1 g
Upozornenie: Bez lepku.
Návod na prípravu: Tapiokový sirup môžeme použiť ako sladidlo pečení, do koláčov, dezertov, pri príprave torty. Prijemne ochutí teplé a studené nápoje, jogurty, pudingy, zmrzlinu, polevy, tahini, pokrmy z ryže. Hodí sa aj na lievance či palacinky.
Skladovanie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Obsah: 400 g
Krajina pôvodu: Belgicko