Miso v preklade znamená ,,fermentovaná fazuľa“. Je to tradičná japonská, kvasená potravina, ktorá je populárna po celom svete. Ide o druh korenia, ktorého základom je sója. Kuchári a nadšenci kulinárskych špecialít ho obľubujú kvôli komplexnej, bohatej chuti a schopnosti pridať tzv. ,,piatu chuť“ akémukoľvek jedlu.
Táto sójová pasta má slanú chuť, textúru podobnú maslu a sfarbenie od bielej až po hnedú. No tieto vlastnosti sa menia v závislosti od dĺžky kvasenia a pridaných surovín. Napríklad hnedé Miso sa spája s dlhšou fermentáciou a výraznejšou chuťou. Tieto nepasterizované formy obsahujú dokonca živé laktobacily, ktoré pomáhajú extrahovať živiny z potravy a majú priaznivý vplyv na trávenie.
Miso Mugi patrí k najobľúbenejším druhom, ktorý sa vyrába zo sóji a jačmeňa. Proces fermentácie je o niečo dlhší, než je to u iných odrôd. Čo má za následok jeho sfarbenie, ktoré sa pohybuje od červenej až po tmavo hnedú. Má silnú arómu jačmeňa a výraznejšiu chuť. Je neobvykle bohatým zdrojom živín, vrátane vitamínu B2, K, E, vápnika, železa, draslíka, cholínu, lecitínu, sodíka, diétnej vlákniny a bielkovín.
Zloženie: Sójové bôby BIO, jačmeň BIO, voda, morská soľ, kvasnice KOJI (huba Aspergillus oryzae).
Výživové údaje:
Upozornenie: Keďže obsahuje množstvo prospešných mikroorganizmov, ktoré pri vysokej teplote uhynú, odporúča sa Miso pridávať až ku koncu varenia – tesne pred odstavením z tepla!
Návod na prípravu: Do omáčok, polievok, dipov, dusených pokrmov, na konzervovanie zeleniny a mäsa. Kombinácia s olivovým olejom, ľanovým olejom, zázvorom a cesnakom sa mimoriadne hodí na studené šaláty.
Skladovanie: Po otvorení skladujte v chladničke!
Obsah: 200 g
Krajina pôvodu: Japonsko