Šťava sa vyrába lisovaním čerstvých vyzretých demeter citrónov v mieste pestovania. Výsledkom je šťava, ktorá je nielen kyslá, ale aj voňavá a plná typickej citrusovej chuti.
Čo to je priame lisovanie? Bežné džúsy sú vyrábané z koncentrátu, ktorý sa vyrába odparovaním vylisovanej šťavy. Takto zahustený džús je lacnejší na prepravu a skladovanie. Pred plnením do konečného obalu sa koncentrát zriedi vodou. Zahusťovanie má negatívny vplyv na obsah vitamínov, aj na chuť džúsu. Džúsy z priameho lisovania sa získavajú lisovaním čerstvého ovocia a okamžitým stáčaním vylisovanej šťavy. Džús sa potom pasterizuje krátkym šetrným zahriatím, ktoré zabezpečí mikrobiologickú nezávadnosť džúsu. Pasterizovaný džús sa nemusí skladovať až do chvíle otvorenia v chladničke. Rozdiel medzi džúsom z koncentrátu a džúsom z priameho lisovania je viditeľný na prvý dúšok - ochutnajte!
Citrónová šťava v organizme pôsobí zásadito a neutralizuje kyseliny v žalúdku. Je účinným pomocníkom pri pálení záhy a celkovom prekyslení organizmu. Ďalej citrónová šťava zlepšuje trávenie, stimuluje produkciu žlči, reguluje telesnú váhu, znižuje vysoký krvný tlak, zlepšuje krvný obeh a pôsobí proti trombóze. Citróny zoštíhľujú. Chutia kyslo, ale dokážu navodiť aj dobrú náladu. Ak nespotrebujete celé balenie a nechcete, aby sa šťava skazila, môžete ju zmraziť vo formičkách na ľad.
Zloženie: lisovaná šťava z citrónov, nie z koncentrátu.
Návod na prípravu: Vynikajúca na ochutenie jedál - omáčok, dezertov, polievok atď., do čaju, na miešanie s inými džúsy, k príprave domácej limonády a do koktailov.
Skladovanie: Skladovať v suchu.
Objem: 200 ml
Krajina pôvodu: Nemecko