Japonská strúhanka má úplne rovnaké využitie ako naša klasická strúhanka, má však hrubšiu štruktúru a tým vyzerá ako drobné vločky. Panko sa vyrába z čerstvého bieleho chleba a pomelie sa alebo strúha nahrubo. Názov panko je odvodený z portugalského či španielskeho prekladu slova chlieb (pan) a japonskej prípony - ko, ktorá znamená múku. Panko strúhanka sa vyrába po celom svete, najmä však v ázijských krajinách. Nenasiakne pri smažení toľko tuku. Výsledný pokrm je oveľa chrumkavejší.
Zloženie: Strúhanka vyrobená z čerstvého bieleho chleba (pšeničná múka 96,8%, kvasnice 3%, soľ 0,2%).
Výživové údaje:
Upozornenie: Obsahuje lepok. Produkt vhodný pre vegánov.
Návod na prípravu: Panko najčastejšie využívame pri príprave bravčového alebo hydinového obalovaného rezňa. Do panka môžeme obaliť mäso, ryby, morské plody, huby či zeleninu. Obaľujeme ako v klasickej strúhanke, teda v trojobale - hladkej múke, vajíčku a panku. Smažíme v rozpálenom oleji dozlatista.
Skladovanie: Panko strúhanku presuňte do nádoby s tesniacim viečkom a skladujte na suchom a tmavom mieste pri bežnej izbovej teplote do 20 ° C. Chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.
Obsah: 500 g
Krajina pôvodu: Poľsko