Špaldová chlebová múka grahamová vznikla mletím celého zrna vylúpanej špaldovej pšenice tradičným spôsobom na kamennom mlyne. Táto celozrnná múka je typická príjemnou orieškovou chuťou. Použiť ju môžete nielen na pečenie chleba, či rožkov, ale výborne chutí aj v koláčoch, múčnikoch a cestovinách.
Pšenica špaldová (Triticum spelta) je jednou z najstarších kultúrnych plodín. Špalda je pestovaná v súlade zo zásadami ekologického poľnohospodárstva, takže máte istotu, že Vaše telo nie je vystavené zbytočnou záťažou chemickými látkami. Pevný dvojitý obal pliev (vyžaduje dodatočné lúpanie po zbere) jedinečne chráni zrno pred kontamináciou. V celozrnnej špaldovej múke zostávajú zachované všetky cenné zložky, charakterizujúce pšenicu špaldovú. Múka bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku je vynikajúca na pečenie a priame použitie v domácnosti namiesto klasickej múky.
Zloženie: chlebová celozrnná múka graham z pšenice špaldy. Suroviny pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva.
Výživové údaje:
Upozornenie: Bez konzervačných látok a umelých farbív. Obsahuje lepok.
Dávkovanie: Celozrnná múka je chuťovo výraznejšia ako biele múky, preto je spočiatku vhodné postupne pridávať k bielej múke 1/3-2/3 celozrnnej, kým pri použití prejdete na celých 100%. Farba pečiva je prirodzene tmavšia, cesto je tuhšie. Výrobky z celozrnnej múky sú sýtejšie a trvanlivejšie ako z bežnej bielej múky.
Skladovanie: skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%.
Obsah: 1 kg
Krajina pôvodu: Poľnohospodárstvo EÚ