Celozrnná ražná múka sa okrem pečenia chleba výborne hodí na pečenie perníkov, zahusťovanie polievok, obilné placky a kaše.
Rady pred prvým použitím: Celozrnná múka je chuťovo výraznejšia ako biela múka, preto je spočiatku vhodné postupne pridávať k bielej múke 1/3-2/3 celozrnnej, kým prejdete na celých 100%. Farba pečiva je prirodzene tmavšia, cesto je tuhšie. Výrobky z celozrnnej múky sú sýtejšie a trvanlivejšie ako z bežnej múky.
Zloženie: ražná celozrnná múka hladká*
* z ekologického poľnohospodárstva
Výživové údaje v 100 g:
- Energia 1 257 kJ / 300 kcal
- tuky 1,73 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,95 g
- sacharidy 71,76 g z toho cukry 1,90 g
- vláknina 13,30 g
- bielkoviny 11,27 g
- soľ < 0,01 g
Skladovanie: skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%.
Alergény: Obsahuje lepok.