Javorový sirup Grade C má výraznejšiu javorovú chuť a je málinko tmavší ako javorový sirup Grade A. Ide o tradičný kanadský výrobok. Je to koncentrovaná miazga z kanadského javora. Sirup sa vyrába tak, že do dospelých stromov sa navŕtajú otvory, ktorými miazga vyteká do záchytných nádob.
Javory sa môžu dožiť až 250 rokov, miazgu produkujú vo veku 50 až 80 rokov. Na jeden liter sirupu treba 35-40 litrov miazgy. Surová miazga obsahuje až 97 % vody, ktorá sa následne odparuje, až vznikne sirup. V ekologickej výrobe sa prísne dbá na to, aby javory, ktoré produkujú miazgu, boli dospelé a stáčaním miazgy nebol narušený ich vývoj.
Zloženie: 100 % javorový sirup. Produkt pochádza z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Upozornenie: Bio. Vhodné pre vegánov. Vyrobené zo surovín, ktoré neobsahujú lepok. Výrobok však môže obsahovať stopy lepku. Bez pridaného cukru.
Návod na prípravu: Je obľúbená poleva na lievance a palacinky, ale použijete ho všade tam, kde chcete dodať jeho špecifickú chuť - raňajkové kaše, dezerty, domáca granola, nápoje alebo na pečenie.
Skladovanie: Skladujte v chladu a suchu. Po otvorení skladujte pri teplote do 10 °C.
Obsah: 1 L
Krajina pôvodu: Kanada