Všetok tovar skladom. Objednávky do 12:00 expedujeme ihneď.
Nie ste ešte zaregistrovaný? Zaregistrujte sa.
Dr. Konopka Hydratačný telový krém - Bambucké maslo, Šípka, Levanduľa obsahuje minimálne 98,9% prírodných látok.
Hydratačný certifikovaný prírodný telový krém na báze receptúry Dr. Konopku je vhodný pre akýkoľvek typ pleti. Organický šípkový olej a organický olej z levandule robia pokožku hladkou, elastickou a jemnou, pomáhajú regenerovať pokožku a chrániť pred suchom a podráždením.
Objem: 300 ml
Zloženie: Aqua, Octyldodecanol, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Butyrospermum Parkii Butter*, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Coco-Caprylate/Caprate, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Juniperus Communis Fruit Extract*, Melilotus Albus Flower/Leaf/Stem Extract*, Helianthus Annuus Seed Oil*, Rubus Chamaemorus Fruit Extract*, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil*, Morus Nigra Fruit Extract*, Tocopherol, Xanthan Gum, Sodium Stearoyl Glutamate, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum, Citric Acid, CI 77491, Limonene, Linalool, Benzyl Benzoate
* — organic ingredients
Kozmetika Dr. Konopku je založená na základe liečivých bylín. Všetky výrobky sa vyznačujú veľmi vysokým obsahom prírodných organických látok. Zárukou kvality sú najprísnejšie certifikáty BDIH COSMOS a VEGAN. Táto norma rozdeľuje zložky použité v kozmetickom produkte do 5 kategórii a špecifikuje požiadavky pre každú kategóriu týchto zložiek. Niektoré z týchto kľúčových požiadaviek sú:
- fyzicky zber rastlinných zložiek – min. 95% zložiek musí by v bio kvalite a je určený zoznam zložiek, ktoré sa považujú za bio. Povolené sú len jednoduché spôsoby fyzikálneho spracovania zložiek (podobne ako pri jedlách)
- chemicky spracované rastlinné zložky – vyrobené z poľnohospodársky surových materiálov a čistých výrobných procesov, ktoré sú v súlade s princípmi „Zelenej Chémie“. Existuje zoznam zložiek, ktoré musia byť vyrobené zo surových rastlinných materiálov v bio kvalite.
- voda – vitálna a základna zložka, jej kvalita je nevyhnutnosťou
- minerálne zložky – musia byť čisté a spĺňať rôzne environmentálne normy na ich použitie a ďalšie spracovanie
- ďalšie zložky – táto kategória je veľmi obmedzená. Niektoré zložky sú nevyhnutné pre konzerváciu produktu (musia mať jednoduché zloženie a musia mať minimálny dopad na prostredie) a iba zopár z nich je povolených na dočasné použitie pre dosiahnutie želaného cieľa.
Vegan Certifikát - s obrázkom slnečnice udeľuje britská Vegan Society. Bola založená v roku 1944 a jej členovia stáli pri zrode slova vegan. Je zložené z prvých troch a posledných dvoch písmen slova vegetarian a nahradilo pojem non-dairy vegetarian. Výrobky musia spĺňať určité štandardy:
Pri vývoji a výrobe produktu a jeho zložiek nesmú byť použité živočíšne produkty ani vedľajšie produkty a deriváty živočíšneho pôvodu.
Pri vývoji a výrobe produktu a jeho zložiek nesmie byť vykonané testovanie na zvieratách, a to nie len na podnet spoločnosti alebo v jej mene, ale ani ďalšími stranami, nad ktorými môže mať spoločnosť kontrolu.
Vývoj a produkcia geneticky modifikovaných organizmov (GMO) nesmú zahŕňať zvieracie gény ani iné látky živočíšneho pôvodu. Aby produkt s obsahom GMO získal certikát Vegan, musí byť v takomto prípade označený, že GMO obsahuje.
Pokrmy, ktoré sú označené Vegan, musia byť pripravované oddelene od nevegánskych. Plochy a riady musia byť pred použitím na prípravu vegánskeho jedla dôkladné umyté, avšak Vegan Society odporúča na tieto účely samostatnú sadu riadov a vykonať všetky možné kroky na prevenciu kontaminácie z nevegánskych zdrojov.