Čakankový sirup Originál je novinkou na trhu sladidiel.
Jedná sa o sladidlo novej generácie vyrobené unikátnou patentovanou metódou z koreňa čakanky. Vyniká mimoriadne vysokým obsahom prospešnej vlákniny a glykemickým indexom < 5. Čakankový sirup Originál obsahuje len 5 % sacharidov, čo je 10 - 15x menej ako obsahuje agávový sirup a javorový sirup.
Čakankový sirup Originál možno použiť nielen na sladenie teplých a studených nápojov, dezertov, sušienok, piškót, zmrzlín, palaciniek a jogurtov. Sirup môže byť použitý aj v teplej kuchyni pre pečenie všetkých typov sladkého pečiva a báboviek.
A je tu ešte jedna úplne unikátna vlastnosť - sirup je schopný čiastočne nahradiť aj pokrmový tuk. Takže sirup neprináša len zníženie kalorickej hodnoty pečiva danej nahradením cukru, ale navyše prináša aj zníženie energetickej hodnoty potravín nahradením pokrmového tuku, a to až o 100 percent! Obsahuje až o 95 % menej cukru a o 45 % menej kalórií v porovnaní s inými prírodnými sladidlami (med, javorový sirup, agávový sirup...), preto je veľmi vhodný pre použitie pri redukčnej diéte.
Dávkovanie je pri sladení rovnaké ako pri mede, pri náhrade tuku v potravinách nahrádza 1 g sirupu približne 4 g tuku.
Bez lepku, bez laktózy, bez konzervačných látok, bez soli, s vysokým obsahom vlákniny, so zníženou energetickou hodnotou.
Doporučené dávkovanie: 10 - 20 g denne.
Balenie obsahuje 70 porcií (1 porcia = 5 g).
Pri nadmernej konzumácii sa môže vyskytnúť mierne nadúvanie.
Zloženie: extrakt z koreňa čakanky (min. 98 %), zvlhčovadlo glycerol, karamel, sukralóza (0,01 %).
Nutričné hodnoty v 100 g:
- Energetická hodnota 161 kcal / 650 kJ
- Tuky 0 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
- Sacharidy 4,7 g z toho cukry 4,7 g
- Vláknina 71,3 g
- Bielkoviny 0 g
- Soľ 0 g
Skladovanie: Skladujte v suchu a chráňte pred svetlom pri teplote do 25°C. Prípadný sediment nie je chybou.
Krajina pôvodu: Česká republika